Restaurants in Lille
Restaurants rond Lille
Regionale specialiteiten
Packages
Hotels
Toeristische residencies
Gastenkamers
Gemeubileerde appartementen & gites
Campings
Ander onderdak
Winkels
Markten
Niet te missen
Monumenten en Musea
Parken en tuinen
Het geschiedenis van Lille
Lille video
Toeristische dienst van Lille
Komen naar Lille
Openbaar vervoer
Brochures
Links
Grote evenementen
Alle evenementen
Cabarets
Bars
Recreatie
Theaters
City Pass 2014
City Tour
Belfort bezoek
 
   Bezoeken Groepen Travel Trade Pers mice
Lille Tourisme on FacebookLille Tourisme on Twitter
Office de Tourisme et des congrès de Lille
Reservation :
Accommodations
Packages
Activities
Advanced search
 
    OVERNACHTEN     ONTDEK LILLE     RONDLEIDINGEN     RESTAURANTS     UITGAAN     SHOPPING     PRAKTISCH INFORMATIE  
City Pass 2014
  Meer dan 30 toeristische attracties inbegrepen  
 
City Tour
  Een 50mn bus tour  
 

Lille praktisch
De Toeristische Dienst van Lille is 7 dagen op 7 geopend.
 

Belfort bezoek
Geniet van een uitzicht over de stad.
 

Video
3 minuten naar Lille te ontdekken.
 

Brochures
Download onze brochures.
 
 

 

 

HOME \  \ 

   
 

De winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10u tot 19u.
Gesloten op zondag (behalve de 3 zondagen voor Kerstmis).

Meer informatie over de winkels:
Download onze Shopping Guide (gratis !)


 

 
 Een ideale bestemming voor shoppers!

Lille is sinds mensenheugnis een handelsstad. Vandaag de dag is winkelen meer dan ooit een plezier in de hartelijke en joviale drukte. Elke buurt heeft zijn eigen sfeer, en met 3900 winkels, vind je er zeker iets naar je smaak.

De wijk Vieux Lille, met zijn geplaveide straatjes en mooie Vlaamse huizen, is de wijk waar je naartoe gaat voor de grote namen in de luxe, de mode en het design. Er zijn ook veel antiekhandels en kunstgalerijen. Lekkerbekken vinden hun gading in de  delicatessenwinkels en op de elegante markt op de Place du Concert.
Tot 3 september, in Vieux Lille, Rue de Gand en Rue de la Monnaie (tussen Rue Comtesse en Place du Concert) voetganger zijn, van dinsdag tot zaterdag, van 19 u tot middernacht.

In de winkelstraten van het centrum vind jewarenhuizen en internationale merken. Op de Grote Markt huist één van de belangrijkste boekenzaken van Europa: Le Furet du Nord.

In de stationswijk bouwde Jean Nouvel het futuristische winkelcentrum Euralille, waar een honderdtal winkels, verschillende restaurants en een hypermarkt zijn gevestigd.

In de multi-etnische wijk Wazemmes is het goed rondneuzen naar koopjes in de bazars en de discountwinkels rond de Rue Gambetta. Op de Place de la Nouvelle Aventure kun je op zondagochtend geuren uit de hele wereld opsnuiven op de grote, kruidige markt, die een vrolijke en kleurrijke menigte trekt.

In de Rue du Faubourg des Postes in Lille Sud zijn de Maisons de Modes gevestigd. Deze zijn op 18 januari 2007 officieel geopend in aanwezigheid van beschermvrouwe Agnès b. In het hart van een wijk die volop in vernieuwing is, verwelkomen 10 boutieks-werkplaatsen jonge stilisten die ter plaatse hun eigen collecties ontwerpen en verkopen.

 
 De voornaamste markten
De markt van Wazemmes. Place de la Nouvelle Aventure. Dinsdag, donderdag en zondag van 7u tot 14u. groenten en fruit, voeding, bloemen, stoffen en exotische producten. Dit is een van de grootste markten in Frankrijk (op sommige zondagen tot wel 50.000 bezoekers). Je vind er een waaier van geuren en kleuren; soms is er ook accordeonmuziek te horen. Op zondag is er een kleine rommelmarkt rond de St Pierre - St Paulkerk.
De Concert markt. Place du Concert. Woensdag, vrijdag en zondag van 7u tot 14u. Voeding, streek-en kwaliteitsproducten in hartje Vieux Lille.
De Sebastopol markt. Place Sébastopol. Woensdag en zaterdag van 7u tot 14u. Klein voedingsmarktje, rustig, dicht bij het centrum.
Le tremplin des créateurs. Place des archives. Zondag van 9u tot 13u. Schilderijen, beeldhouwwerken en juwelen. Net bij de Marché du Concert stellen kunstenaars, zowel beroeps als amateurs, hun werken ten toon: schilderijen, juwelen en aardewerk.